Željko Bulatović (MN Press)
Željko Bulatović (MN Press)

Željko Bulatović debituje na klupi Radničkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 12:38

Vojvodina dočekuje Takovo, Zvezda će ugostiti Mladi radnik, a Kragujevčani gostuju u Subotici

Radio je u Crvenoj zvezdi, Dinamu iz Moskve, Voleru iz Ciriha, Fenerbahčeu, Omsku, Trgovištu... Bio je asistent Igoru Kolakoviću u muškoj reprezentaciji Srbije.

Jasno je da se u našu zemlju vratio sa koferima ispunjenim bogatim iskustvom. Željko Bulatović je u ponedeljak preuzeo ekipu OK Radničkog iz Kragujevca, a danas će zvanično debitovati na teškom gostovanju subotičkom Spartaku.

Izabrane vesti

Stručnjak koji je najveći trag ostavio vodeći Crvenu zvezdu, u kragujevačkom klubu je zamenio Dragana Kobiljskog. Sezonu su započeli sa velikim ambicijama, ali su na polovini ligaškog dela na šestom mestu sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

"Veoma sam zadovoljan što sam postao trener Radničkog i smatram da ekipa ima kvalitet i potencijal da ostvari zacrtane ambicije, a na nama u stručnom štabu je da sa ljudima iz kluba i igračkim kadrom sprovedemo to u delo. Poslednjih 15 godina Radnički se nalazi u vrhu srpske odbojke i zadovoljstvo je raditi u ovakvom klubu", rekao je Bulatović prilikom promocije. "Radnički u svom sastavu ima igrače kadre za najviše domete. Poznajem određeni broj momaka, sa ostalima ću se kroz rad upoznati i trudićemo se da stvorimo prepoznatljiv stil igre svojstven kvaltetu ekipe koji posedujemo i da nakon perioda upoznavanja i prilagođavanja pružimo vrhunski nivo koji se od nas i očekuje".

Današnjim utakmicama počinje drugi krug ligaškog takmičenja. Spartak i Radnički su već jednom igrali u prvenstvu Srbije, a tu utakmicu u Kragujevcu su dobili gosti posle velike borbe rezultatom 3:2.

"Kao što sam najavio i na početku sezone, Spartak je tradicionalno neugodan protivnik, kako kod kuće tako i u gostima", naglašava kapiten Radničkog Aleksa Matić. "Idemo na utakmicu sa nekom novom energijom, željom kao i novim sistemom rada sa novim trenerom. Daćemo sve od sebe da se vratimo na pobednički put".

Još dve utakmice 10. kola igraju se danas. Vojvodina će u Spensu dočekati Takovo iz Gornjeg Milanovca, dok će lider prvenstva Crvena zvezda na Banjici ugostiti Mladi radnik iz Požarevca. U subotu od 15 časova u derbiju kola se sastaju u dvorani Master Partizan i Ribnica (četvrti i peti na tabeli), a za nedelju je zakazan okršaj Niša i Spartaka iz Ljiga.

SUPER LIGA ZA ODBOJKAŠE - 10. KOLO

Petak

17.30: Vojvodina - Takovo Gornji Milanovac

18.30: Crvena zvezda - Mladi radnik

19.00: Spartak Subotica - Radnički Kragujevac

Subota

15.00: Partizan - Ribnica Kraljevo

Nedelja

16.00: Niš - Spartak Ljig



tagovi

OK VojvodinaOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara